Cloud University terugkijken?

Nieuw bij de Cloud University? We hebben er al een paar andere webinars op zitten, maar niet getreurd: alles is opgenomen! Dus wil jij een van de andere webinars terug zien? Mail ons dan via onderstaande button welke editie jij terug wilt zien en dan sturen wij jou de link.

 

Editie 1:

 • Terraform
 • Modern Workspace
 • Productief met MS Teams

 

Editie 2:

 • Veiligheid voor gebruikers in de Moderne Werplek
 • Security Compliancy & Cloud Strategie: Hoe vlieg je dat aan?
 • Azure Cloud Security

 

Editie 3:

 • Een tour door Windows Virtual Desktop
 • Azure Migration 
 • Een introductie in Azure Automation
 • Ontwikkel de werkcultuur met Viva
 • Verbeter je beveiliging: schaf wachtwoorden af!

Vul hier jouw gegevens in om de webinars terug te kijken:

Alle afleveringen van de Cloud University

Terraform

IT Consultant David Rikkoert deelt zijn inzichten en voorbeelden van de mogelijkheden van Terraform voor het deployen en onderhouden van een Azure infrastructuur.

Modern Workspace

Hoe komen technologieën als Windows Hello, Conditional Access, Autopilot en InTune Policies samen in een Modern Workspace? En op welke manier kan de uitrol van een werkplek zowel veilig maar toch met de vrijheid en flexibiliteit die past bij een moderne manier van werken? Marcel van Iperen legt het uit.

Productief met MS Teams

Microsoft Teams is ‘hot’ in tijden van social distancing en thuiswerken. Maar hoe kun je Microsoft Teams het beste voor jou laten werken? Ralph Eckhard geeft tips.

Veiligheid voor gebruikers in de Moderne Werkplek

De moderne werkplek is hot, maar hoe veilig is hij? In deze sessie kijken we naar de verschillende aanvallen die we in de praktijk vaak terugzien, en hoe je hier tegen kunt beschermen.

Security Compliancy & Cloud Strategie: Hoe vlieg je dat aan?

Gerton van der Wilt legt in deze sessie uit waar op gelet moet worden, vanuit security compliancy oogpunt, bij het uitrollen van een hybride cloud strategie.

Azure Cloud Security

David behandelt tijdens deze presentatie hoe Cloud security precies werkt, de risico’s, aandachtspunten en best practices van cloudbeveiliging.

Een tour door Windows Virtual Desktop met Ralph Eckhard

Windows Virtual Desktop is de nieuwe, cloud based, VDI omgeving van Microsoft. Maar hoe werkt het? Wat kun je er mee, en wat zijn de beperkingen? Hoe kun je het technisch optimaal inrichten en wat is de ervaring voor gebruikers? In deze sessie nemen we je mee in zowel de technische als de functionele kant van WVD.

Azure Migration met David Rikkoert

Tijdens deze sessie wordt gekeken naar de mogelijkheden om on-premises workloads (zoals servers en databases) te migreren naar de Azure. De verschillende fasen die daarbij worden doorlopen (Discovery, Assessment, Migration) komen aan bod. Ook wordt gekeken naar de tools, best-practices en aandachtspunten om succesvol een cloud migratie uit te voeren.

Een introductie in Azure Automation met Robert Prüst

Met Azure Automation kan je, zoals de naam al aangeeft, gaan automatiseren in Azure. In deze sessie laten we zien wat er allemaal mogelijk is vanuit Azure Automation en wanneer is Azure Automation nou wel of niet de geschikte oplossing?

Ontwikkel de werkcultuur met Viva met Dirk Steenkamer

Leer de producten van Microsoft Viva kennen en ontdek hoe je met behulp van Viva tot een rijkere digitale werknemerservaring kunt komen.

Verbeter je beveiliging: schaf wachtwoorden af! Met Ralph Eckhard

Ja, je leest het goed! Door wachtwoorden af te schaffen wordt je omgeving nóg beter beveiligt? Hoe dat zit, hoe het werkt en hoe het er voor de gebruiker uit ziet, laten we zien in deze sessie.