Verbreed jouw kennis van de Cloud

Welkom bij de enige echte Cloud University, dé plek waar jij jouw kennis van de Cloud en alles wat daarmee te maken heeft kan verbreden. Iedere maand nemen we je mee in de wereld van bijvoorbeeld Terraform, MS Teams en Security. Onze experts leggen alles stap voor stap uit, geven tips en beantwoorden al jouw vragen. De komende periode is het volgende rooster te volgen:

  • Donderdag 21 januari: Modern Workspace
  • Donderdag 11 februari: Veiligheid voor gebruikers in de Moderne Werplek
  • Donderdag 4 maart: Security Compliancy & Cloud Strategie: Hoe vlieg je dat aan?
  • Donderdag 18 maart: Azure Cloud Security

Modern Workspace met Marcel van Iperen

Donderdag 21 januari 16:00 - 17:00 uur

Tijdens deze sessie wordt door Cloud architect Marcel van Iperen een overzicht gegeven van de mogelijkheden die Intune en AzureAD bieden op het gebied van uitrol en beveiliging van werkplekken in een Cloud-First omgeving. Hoe komen technologieën als Windows Hello, Conditional Access, Autopilot en InTune Policies samen in een Modern Workspace? En op welke manier kan de uitrol van een werkplek zowel veilig maar toch met de vrijheid en flexibiliteit die past bij een moderne manier van werken? De basis voor deze sessie is het PPC-concept waarmee Proact de installatie en configuratie van een nieuwe Microsoft 365 Tenant in korte tijd volgens een gestandaardiseerde methode implementeert.

Veiligheid voor gebruikers in de Moderne Werkplek met Ralph Eckhard

Donderdag 11 februari 16:00 - 17:00 uur

De moderne werkplek is hot, maar hoe veilig is hij? In deze sessie kijken we naar de verschillende aanvallen die we in de praktijk vaak terugzien, en hoe je hier tegen kunt beschermen. Vanuit het oogpunt van de beheerder, maar vooral ook vanuit het oogpunt van de gebruiker. Want de veiligheid van de werkplek begint daar!

Security Compliancy & Cloud Strategie: Hoe vlieg je dat aan? Met Gerton van der Wilt

Donderdag 4 maart 16:00 - 17:00 uur

Compliancy Officer & service Manager Gerton van der Wilt legt in deze sessie uit waar op gelet moet worden, vanuit security compliancy oogpunt, bij het uitrollen van een hybride cloud strategie. Focus hierbij zal onder andere gelegd worden op het uitbreiden van je infrastructuur, implementatie van Office 365 en Azure onderdelen. Deze sessie, die zich richt op de business kant van security, is management gericht. Gerton neemt je op begrijpelijke wijze mee in de wereld van security compliance aan de hand van concrete voorbeelden.

Azure Cloud Security met David Rikkoert

Donderdag 18 maart 16:00 - 17:00 uur

Cloud security is actueler dan ooit voor het beschermen tegen financiële- en reputatieschade of juridische gevolgen in geval van een datalek of inbreuk op de beveiliging. Cloud security is een combinatie van controles, procedures, technologie en beleid ter bescherming van uw applicaties, data en infrastructuur in de cloud. Dit is een gedeelde verantwoordelijkheid van jou als organisatie en de cloudserviceprovider. David behandeld tijdens deze presentatie hoe Cloud security precies werkt, de risico's, aandachtspunten en best practices van cloudbeveiliging.

Registreer je nu voor de komende workshop(s)
Na de aanmelding ontvang je een bevestiging van ontvangst. Binnen 2 werkdagen zal je ook een teams uitnodiging ontvangen via email voor de daadwerkelijke sessie(s).

Dit heb je gemist

Nieuw bij de Cloud University? We hebben er al een paar andere webinars op zitten, maar niet getreurd: alles is opgenomen! Dus wil jij een van de andere webinars terug zien? Mail ons dan via onderstaande button welk webinar jij terug wilt zien en dan sturen wij jou de link.

  • Terraform. IT Consultant David Rikkoert deelt zijn inzichten en voorbeelden van de mogelijkheden van Terraform voor het deployen en onderhouden van een Azure infrastructuur.
  • Modern Workspace. Hoe komen technologieën als Windows Hello, Conditional Access, Autopilot en InTune Policies samen in een Modern Workspace? En op welke manier kan de uitrol van een werkplek zowel veilig maar toch met de vrijheid en flexibiliteit die past bij een moderne manier van werken? Marcel van Iperen legt het uit.
  • Productief met MS Teams. Microsoft Teams is ‘hot’ in tijden van social distancing en thuiswerken. Maar hoe kun je Microsoft Teams het beste voor jou laten werken? Ralph Eckhard geeft tips.